2018 őszi szezonális munkahelyi ruhatár

Ha követte az eddigi szezonális munkahelyi ruhatár (leánykori nevén kapszulagardrób) posztjait, mostanra már rendelkezik azokkal az alapruhadarabokkal, amelyekre építheti az őszi szezonális gardróbját, megbolondítva egy kis 2018-as őszi trenddel vagy minőségi cserével, úgynevezett "upgrade"-del.

Az őszi időszakban jellemzőek a professzionális körökben a konferenciák, szakmai találkozók, előadások,kapcsolatépítő rendezvények, amelyek sokszor utazással járnak. Akár autóval, vonattal, busszal vagy repülővel utazunk, bőröndünk méretére ügyeljünk,különösen repülővel történő utazáskor nem tanácsos meghaladni a még fedélzetre felvihető poggyász méretét. Ezért - saját tapasztalat alapján - engedjék meg, hogy megosszak egy-két tippet Önökkel.

 • 1. Program szerint

  Gondolja át, hogy mikor és kikkel találkozik, mi a találkozó célja, előadóként, döntéshozóként vagy vendégként vesz részt az eseményen. Milyen hosszú az utazás? Van-e idő pihenni a hivatalos program előtt vagy egyenesen az irodába, konferenciára megy? Terveznek-e informális programot vagy esti vacsorát, partit? A kiválasztott ruháknak ehhez szükséges igazodnia.

 • 2. Kevesebb több

  Egy ötnapos üzleti útra bőven elég 10 ruhadarab (ebben benne van két lábbeli is). Nagyjából ennyi fér el egy normál méretű kézipoggyászban is. Érdemes alapdarabokból és egyszínű ruhákból válogatni. Célszerű elvégezni a kapszulatesztet: ha egy ruhadarabot legalább három szett részeként viselheti, maradhat. Ha nem, válasszunk helyette másik darabot.

 • 3. Ápoltság

  Az ápolt, rendezett frizura ékesíti a megjelenést, ezért, ha módunk van rá, utazás előtt, akár a reptéren vagy érkezéskor üljünk be egy fodrászhoz szárításra (a zürichi reptéren a legjobb Európában:)). Egy hajvasaló is helyet kaphat a bőröndben. Utazáskor jó szolgálatot tesznek a kisméretű kozmetikai termékek és vigyünk magunkkal hidratáló maszkot is, esti program előtt vagy zuhanyzáskor felfrissíthetjük bőrünket.

Íme a teljes őszi munkahelyi gardrób javaslatom:

Ingek, blúzok

Szoknyák

Nadrágok

Ruhák

Zakók

Pulóverek

Kiegészítők

Gyors lista

 • Ingek, blúzok

  - fehér póló
  - fehér ing
  - leopárdmintás blúz
  - bordó blúz
  - kockásmintás fehér ing
  - virágos blúz
  - türkiz blúz

 • Nadrágok, szoknyák

  - sötétkék kosztümnadrág
  - bézs nadrág
  - kockás bézs-szürke nadrág

 • Ruhák

  - leopárdmintás ruha
  - bordó wrap ruha
  - bézs szoknya
  - sötétkék szoknya
  - fekete ceruzaszoknya

 • Felsők

  - világosbézs zakó
  - camel zakó
  - kockás zakó
  - sötétkék pulóver
  - bordó felső

 • Cipők

  - fekete magassarkú cipő
  - bézs törpesarkú cipő
  - leopárdmintás loafer

 • Egyéb kiegészítők

  - selyemsál
  - rosegold nyaklánc
  - bordó táska
  - bézs táska