KINEK AJÁNLJUK A MUNKAHELYI KAPSZULAGARDRÓB KIALAKÍTÁSÁT?

A munkahelyi kapszulagardrób elsősorban irodai, hivatali környezetben dolgozó hölgyek számára készült, de pedagógusok és más oktatási intézményben dolgozó kollégáknak is bátran ajánljuk. Bár az alapdarabok között bemutatunk formális alkalmakkor is hordható ruhákat, a munkahelyi kapszulagardrób inkább a business casual (üzleti laza) és a smart casual (sportos elegáns) stílust helyezi előtérbe, helyet adva az éppen aktuális trend színeinek, formáinak és mintáinak. Vagyis, ha a hétköznapjaid legnagyobb idejét az irodában, előadótermekben töltöd a kollégáid, diákjaid között, érdemes időt szánnod ennek a 18 ruhadarabból álló kollekció kialakításának.

 

Egy délutánt szükséges rászánnod arra, hogy végiggondold és összeállítsd a következő 30, 60 vagy akár 90 napra is a hétköznapi megjelenésed, hiszen a 18 ruhadarabból akár 100 különböző szettet is létrehozhatsz.

Azon túl, hogy megjelenésed egységesebb stílusú, letisztultabb lesz, a reggeli öltözködésed idejét pontosan 3-5 percre csökkentheted. Ugye már meg is éri?

HOGYAN KEZDJÉL NEKI A MUNKAHELYI KAPSZULAGARDRÓB KIALAKÍTÁSÁHOZ?

1. Alakíts ki helyet a kapszulakollekciód számára!

Fél- vagy egyméternyi helyre lesz szükséged a gardróbszekrényedben vagy szerezz be egy ruhasztendert, amelyre a 18 ruhadarabot akaszthatod és a lenti részébe akár  a cipőket, táskákat is teheted. A lényeg, hogy a kollekció minden eleme egy helyen legyen és könnyen hozzáférhető módon.

2. Tanulmányozd a 2017 őszi munkahelyi kapszulagardrób listáját!

Megfelelő az általam összeállított ruhák formája a testalkatodhoz? Az alapszínnek választott fekete helyett kéket szeretnél? Nem tetszik a rózsaszín? Nem áll jól a bordó? Nyugodtan helyettesíts a színeket más színekkel, ügyelve arra, hogy a kapszulagardrób alapjait az ún. semleges színek alkotják: a szürke, a fehér és a bézs. A trendszínekből és mintákból is kedved szerint választhatsz, például a bordó helyett a mustársárgát vagy vízkéket.

3. Nézd át a jelenlegi ruhatárad!

Van olyan ruhád, amely beilleszthető a 18 darab egyikekénk? Jó állapotban van? Nem kicsi, nem nagy? Ha mindegyik kérdésre igen a válaszod, máris pipáld ki a ruhadarabot a munkahelyi kapszulagardrób Gyors Ellenőrző Listáról és akaszd a kapszulakollekció fogasára. Minél több darabot tudsz felhasználni a jelenlegi gardróbodból az idei őszi kollekcióhoz, annál jobb úton jársz, hogy rendezett, átlátható, könnyen variálható ruhatárad legyen.

4. Hiányzik valami vagy újítani szeretnél?

Most jön a vásárlás része, ha úgy kényelmesebb, nyomtasd ki és vidd magaddal a Gyors ellenőrző listát.

Ha túl sok minden hiányzik a kapszulakollekcióból és nem engedheted meg magadnak, hogy mindent beszerezz, inkább csökkents a ruhadarabok számát vagy csoportosítsd át a tervezéskor a viselendő szetteket, minthogy nagyon gyenge minőségű vagy fakó, agyonmosott használt ruhát vegyél. A munkahelyi öltözetnek frissnek és jó állapotúnak szükséges lennie, a kevesebb több.

Ha viszont szinte minden darab a rendelkezésedre áll és megteheted, upgradelj, indulj el a következő szintre: vásárolj magasabb kategóriájú, statement darabokat vagy elegáns, szuper minőségű kiegészítőkkel gazdagíts a megjelenésed.

5. Válaszd ki a munkahelyi kapszulagardrób összes elemét!

A 18 kiválasztott ruhadarabot csoportosíts kategória, vagy szín, minta alapján. Akaszd fel őket szép sorjában a kijelölt helyen, a gardróbszekrényedben vagy a külön sztenderen. Előtte tanácsolom, hogy vasald ki a ruhákat, így reggelente ezzel sem kell foglalkoznod.

Tapasztalat alapján a leggyorsabb, ha ruhanemenként válogatod szét őket: ingek, blúzok, nadrágok, stb.

6. Tervezd meg a napi szetteket!

A kombinációk száma akár 100 is lehet, így szinte bármi kerül a kezed ügyébe, működni fog. Ha még hatékonnyá szeretnéd a napi szett kiválasztását tenni, vasárnap este töltsél öt percet azzal, hogy a következő hétre megtervezed a napi szetteket és így csoportosítsd őket a szekrényben/sztenderen.

Az outfit ötletek között találsz néhány tippet, hogyan fogj hozzá a napi szettek összeállításához.

GYORS ELLENŐRZŐ LISTA

 • INGEK, BLÚZOK

  - Fehér ing
  - Polkapöttyös blúz
  - Lazacszínű kasmírpulóver
  - Világosszürke body
  - Szürke kasmírgarbó
  - Lazacszínű ing
  - Fekete-fehér csíkos ing
  - Burgundivörös garbó

 • RUHÁK

  - Fekete midi ruha
  - Szürke fehérgalléros ruha

 • NADRÁGOK & SZOKNYA

  - Fekete kosztümnadrág
  - Szürke szmokingnadrág
  - Szürke kockás nadrág
  - Burgundivörös szoknya

 • FELSŐK

  - Fekete zakó
  - Fekete hosszú kardigán
  - Szürke kardigán
  - Lazacszínű kardigán

 • LÁBBELIK

  - Fekete magassarkú cipő
  - Szürke slipper cipő
  - Kígyómintás balerina

 • KIEGÉSZÍTŐK

  - Fekete bőrtáska
  - Burgundivörös táska
  - Ezüst Életfa nyaklánc
  - Szürke-fehér gyöngysor
  - Swarowski nyaklánc


MUNKAHELYI OUTFIT ÖTLETEK

Munkanap 1= ha tárgyalásra mész vagy megbeszéléseid vannak

Munkanap 2 = ha a csoporttal, kollégákkal egy projekten dolgozol

Munkanap 3 = elmélyült munka az irodádban vagy e-mailek megválaszolása

Meg szeretnéd osztani tapasztalataidat?

MUNKAHELYI KAPSZULAGARDRÓB  ZÁRT FACEBOOK KÖZÖSSÉG

A My Corporate Chic facebook oldalához kapcsolódóan létrehoztunk egy Munkahelyi kapszulagardób elnevezésű zárt csoportot. Ez a közösség azért jött létre, hogy meg tudjuk egymással osztani a munkahelyünkön viselt vagy viselendő napi szettünket, tanácsokkal segítsük egymást, ha bizonytalanok vagyunk, mi az, ami jól áll. Lehetőséget szeretnénk biztosítani a tagoknak, hogy véleményt alkossanak az aktuális kapszulagardrób darabjairól, ötleteikkel és tippjeikkel segítség munkánkat. Szívesen vesszük, ha megosztjátok azokat a kincseket, amelyekre vásárlás, utazás során bukkantok vagy olyan üzleteket, ahonnan beszerezhetőek a kapszula kollekció ruhái.

Csatlakozzatok, vegyetek részt tevékenyen a munkahelyi öltözködési kultúra formálásában!

Sok sikert a ruhák viseléséhez!

MCC Team