MUNKAHELYI TÉLI KAPSZULAGARDRÓB 2017

Mi jellemzi a téli kapszulagardróbot?

1. Újrahasznosítva

A téli gardrób 20 eleme közül kilenccel az őszi listán is találkozhattál. Vannak közöttük olyan alapdarabok, amelyek bármely évszakban hordhatók és könnyen kombinálhatók, ilyen például a fehér ing. Vannak közöttük olyan darabok, amelyek színvilágukkal, mintájukkal az aktuális trendet képviselik a téli időszakra is, mint a burgundivörös pulóver. Nem szükséges minden szezont a nulláról indítanod, mentsd át a kedvenceidet a következő időszakra!

2. Réteg a rétegen

Az őszi kollekció egyes darabjainak beillesztése a téli ruhatáradba azért is célszerű, mert fontos, hogy az általában túlfűtött irodába érve vetkőzni tudjunk, ha viszont kiugrunk egy szendvicsért, akkor meg védjük magunkat a hidegtől. Reggel még sütött a nap? Délután már lehet, hogy hóviharban araszolsz hazafelé az autópályán. A téli kapszulakollekcióban ezért a felsők kiemelt helyet foglalnak el, itt igaz az aranyszabály, hogy minimum 3 szettben tudjuk használni mindegyiket.

3. Átváltozó show

Az időjáráson kívül a téli időszakban, különösen decemberben a céges társasági élet eseményeihez is alkalmazkodnia kell öltözködésünknek. Egy lazább, elmaradt e-maileket feldolgozó nap után lehet, hogy karácsonyi teapartin prezentálunk vagy egy fontos üzleti partneri tárgyalást egy forraltborozás követ a karácsonyi piacon a kollégákkal. Előbbi esetben ünnepélyessé, alkalmivá tudjuk varázsolni megjelenésünket egy jól megválasztott ékszerrel, sállal vagy cipővel, míg az utóbbi esetben egy pulóver, kényelmes csizma segít.

4. Minőség versus mennyiség

Télen kifejezetten fontos, hogy ruháinknak, kabátunknak, csizmáinknak a minősége kifogástalan legyen. A márkajelzés helyett nézzük meg a ruhadarabok címkéjét: jó, ha a pulóver valóban melegít és a csizma nem ázik át és nem megy tönkre egy kis hótól. Szánjunk pénzt arra, hogy a felsők kasmírból, gyapjúból készüljenek, csizmánk pedig csakis bőrből. A kevesebb itt több!

5. A 60 napos kihívás

A munkahelyi téli kapszulakollekció 20 ruhadarabból és 10 kiegészítőből áll. Február végéig, március közepéig ajánlom, hogy kombináld a lenti lista darabjait. Ez tudom, hogy több, mint hatvan munkanap, de a karácsonyi szabadságok, éveleji wellnes szállodai regenerálódás és síszünetek miatt ezt látom reálisan teljesíthetőnek. Akkor kezdjünk hozzá!

GYORS ELLENŐRZŐ LISTA

 • INGEK, BLÚZOK

  - Fehér ing
  - Fehér hosszú pamutpóló
  - Virágmintás ing
  - Fekete kasmírfelső
  - Bézs kasmírpulóver
  - Lazacszínű pullover
  - Szürke pullover
  - Burgundivörös kasmírgarbó

 • NADRÁGOK & SZOKNYÁK

  - Fekete ceruzaszoknya
  - Kockás ceruzaszoknya
  - Fekete kosztümnadrág
  - Szürke szmokingnadrág

 • RUHÁK

  - Fekete midi ruha
  - Burgundivörös wrap ruha

 • FELSŐK

  - Tweed kosztümkabát
  - Fekete hosszú kardigán
  - Burgundivörös kardigán
  - Lazacszínű kardigán
  - Natúrszínű műszőrme mellény
  - Teveszínű hosszú kabát

 • LÁBBELIK

  - Fekete bőrcsizma
  - Burgundivörös bokacsizma
  - Szürke magassarkú cipő
  - Virágos, kristálykővel díszített szaténcipő

 • KIEGÉSZÍTŐK

  - Szürke bőrtáska
  - Burgundivörös bőrtáska
  - Kockás sál
  - Natúrszínű gyapjúsál
  - Fehér gyöngysor
  - Engelsruher nyaklánc

MUNKAHELYI OUTFIT ÖTLETEK

KÖZÖSSÉGET ÉPÍTÜNK

A munkahelyi téli kapszulagardrób az őszihez hasonlóan elsősorban a professzionális területeken dolgozó nőket célozza meg. Hiszünk benne és a visszajelzésekből tudjuk, hogy nőtársaink igényesek szeretnének lenni a megjelenésükre, a fast fashion boltok, mamabutikok, turkálók  kínálata helyett keresnék a munkahelyükhöz, pozíciójukhoz és/vagy pénztárcájukhoz illő nívósabb, stílusosabb darabokat. Ennek szellemében, arra kérnénk olvasóinkat, hogy juttassák el a weboldalt és facebook oldalt kollégájukhoz és kérjék felvételüket a zárt csoportunkba, ahol vásárlási tippeket és szetteket osztunk meg egymással.

Szép telet!

MCC Team