Nov. 1, 2016

Kapszulagardrób: fókuszban a kék

Irodában dolgozó kollégáim megerősítettek abban, hogy hasznos volna foglalkozni a kapszulagardrób összeállításának kérdésével.

Mi is a kapszulagardrób? Amint a neve is sugallja, olyan minimális számú ruhadarab, amelynek minden eleme egymással kombinálható, tehát bármihez nyúlsz reggel a szekrényedben, ha egy jól válogatott kapszulakollekciód van - nem fogsz tévedni és még jól is nézel ki, nem beszélve az aznapi outfit kiválasztására fordított időt például reggelizéssel is töltheted. A praktikusságon túl vásárlási szokásaidat is kontrollálhatod, ki fog alakulni az a rutin, hogy csak azt veszed meg, amit be tudsz illeszteni a többi ruha közé.

A következő hetekben bemutatok egy business casual stílusú kapszulagardróbot. A kékkorszak alapja  16 ruhadarab lesz és szándékom szerint 40 féle szettet fogok összeállítani belőle.

A fő színnek a mélykéket választottam. Ez a klasszikus szín higgadságot, megbízhatóságot,tisztességet és megbízhatóságot áraszt, a felelősségtudat szinonimája. Ezért is terjedt el az üzleti életben, viselőjének erőt és komolyságot ad.

Lássuk holnap a kék kapszulagardrób első szettjét!